Succé för de feministiska stadsvandringarna

2017-06-22

Den 7 juni vaknade Uppsalaborna till solsken och blåst men under eftermiddagen stod regnet som spön i backen. Plötsligt var det inte lika självklart att människor skulle ta sig ut för att följa med på den feministiska stadsvandringen. Trodde vi.  

Vi var oroliga för att det skulle vara helt tomt utanför Universitetshuset men när vi kom fram möttes vi av en stor grupp människor. Det var fantastiskt roligt att se att så många hade trotsat vädret för att följa med på den sista feministiska stadsvandringen, säger initiativtagaren Maja Bodin.

Nu är de fyra feministiska stadsvandringarna genomförda och det har varit en riktig succé! De två första gångerna kom det över 140 personer och till de två senare kom det över 90 personer. På SciFest anordades en inomhusversion av vandringen som både elever, föräldrar och andra intresserade kunde gå. Centrum för genusvetenskap har även tagit emot flera privata bokningar, både inom och utanför universitetet. Att det skulle bli ett så här stort engagemang var det ingen som kunde ana.

Det här har varit ett pilotprojekt (finansierat av Rådet för lika villkor vid Uppsala universitet) och vi har varit tvungna att välja ut en liten del av allt material för att inte göra stadsvandringen för lång. Det finns mängder av kvinnor, platser och anekdoter som inte har tagits upp och stadsvandringen skulle kunna utvecklas på flera olika sätt, något som diskuteras i projektgruppen. Det hade varit roligt att arbeta om manus och skapa en tydligare röd tråd för att skapa en ännu bättre feministisk stadsvandring.

I och med det stora intresset hoppas vi på att kunna anordna en engelsk stadsvandring till hösten. Vi återkommer när vi vet mer, håll utkik på hemsidan och Facebook.

Önskar du boka en feministisk stadsvandring till ett särskilt tillfälle? Hör av dig till oss så försöker vi att ordna detta.

Hemsida

Följ oss på Facebook

Precis vid start den 7 juni. Bildtext
Avslut på Stora Torget i solsken. Bildtext


 

Nyheter