Klart med feministiska stadsvandringar även i år

2018-02-13

Nu är det klart att de populära feministiska stadsvandringarna som genomförs av Centrum för genusvetenskap startar upp även i år. Första vandringen sker den 8 mars på självaste Internationella kvinnodagen.


– Superkul! Sedan vi startade förra året så har det blivit en succé. Vi har haft flera hundra besökare som fått lära känna några av Uppsalas feministiska förkämpar, säger Elina Nilsson, guide och doktorand vid Centrum för genusvetenskap vid Uppsala universitet.

De feministiska stadsvandringarna startade januari 2017 med syftet att lyfta fram kvinnor som levt och verkat i Uppsala och som gjort avtryck i historien. Genom att uppmärksamma dessa kvinnor, viktiga platser och gator, samt queera och för jämställdheten viktiga händelser i Uppsala, skapas en mer jämlik och rättvis historiebeskrivning.

Arbetet med att planera de feministiska stadsvandringarna pågår för fullt och minst fem vandringar är inplanerade under 2018. De genomförs av personal på Centrum för genusvetenskap, och finansieras av medel frånr Rådet för lika villkor.

Mer info om aktuella datum och tider kommer på vår webbplats.
Följ Feministisk stadsvandringar i Uppsala på Facebook.