Informatör

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Centrum för genusvetenskap inrättades 2003 som en universitetsgemensam enhet med ett tvärvetenskapligt verksamhetsuppdrag med inriktning mot genusforskning. Vi är placerade inom vetenskapsområdet för humaniora och samhällsvetenskap, historisk-filosofiska fakulteten. Utbildning och forskning omfattar både biologiska och sociala perspektiv på kön.

Hos oss finns ett fyrtiotal forskare som bedriver forskning som spänner över många vetenskapsområden. Här finns också utbildning på grund- och avancerad nivå, samt forskarutbildning. Läs mer om Centrum för genusvetenskap på www.gender.uu.se

Trivs du med att arbeta i nära samarbete med kollegor, att både dela med dig av och ta råd av andra? Vill du arbeta i en tillåtande och utvecklande miljö? Då har vi arbetsplatsen för dig!

Arbetsuppgifter: Som informatör hos oss arbetar du med information och kommunikation knuten till verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår att vara webbredaktör och ansvara för uppdatering och förnyelse av hemsidan, producera informationsmaterial, samt ansvara för intern- och extern kommunikation. Dina dagliga arbetsuppgifter bygger på att stödja och följa verksamheten på Centrum för genusvetenskap. Det innebär bl.a. att delta i och organisera seminarier och konferenser. Du administrerar och ger service till medarbetare och besökare, t.ex. bokning av resor och boende vid konferenser, lokalbokningar, rapportskrivande och hantering av bokbeställningar. Tjänsten innebär också att samverka med det civila samhället genom PR- och informationsspridning. Även andra typer av arbete förekommer. Som informatör arbetar du i en föränderlig verksamhet vilket innebär att arbetsuppgifterna kan komma att förändras.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har examen i medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande, eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Eftersom vi arbetar i en internationell miljö måste du ha goda språkkunskaper i svenska och engelska. Som person är du kommunikativ, utåtriktad, har lätt för att samarbeta och har god organisatorisk förmåga. Vi vill att du har goda datakunskaper och att du hanterar Photoshop och InDesign obehindrat, samt att du har erfarenhet av webbpubliceringsprogram och sociala medier. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet, samt på god samarbets- och initiativförmåga, självständighet, flexibilitet samt att du har ett strukturerat arbetssätt.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet från arbete inom universitet och/eller högskola.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: Omgående eller efter överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.
Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av
Anita Hussenius, föreståndare, tel: 018-471 5795

Välkommen med din ansökan senast den 16 maj 2018, UFV-PA 2018/1421.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Logga in och sök jobbet