Öppna föreläsningar och event

Innehåll:

Centrum för genusvetenskap anordnar flera olika typer av föreläsningar och event som är öppna för allmänheten. På denna sida kan du läsa mer om vad som händer på Centrum under terminen. 


Torsdagsseminarium

Centrum har ett seminarieprogram förlagt till torsdagar kl 13.15 - 15.00 som är öppet för alla intresserade. Seminarierna hålls hos Centrum för genusvetenskap, Villavägen 6.

Torsdagsseminarierna samlar flera olika forskningsområden vid Centrum för genusvetenskap; män och maskuliniteter, kropp/kroppslighet, queerteori och naturvetenskap är några teman som reflekterar bredden i den forskning som bedrivs vid Centrum för genusvetenskap. Seminarierna ämnar också att skapa möten mellan forskare och studenter över vetenskapsområdena.

Datum för HT19: 
12 sept
3 okt
17 okt
31 okt
14 nov
5 dec

Mer information publiceras här i slutet av augusti 2019.
 

Queerseminarium

Centrum för genusvetenskap anordnar även öppna queerseminarier för den som är interesserad. Seminarierna hålls vanligtvis på Centrum för genusvetenskap, Villavägen 6, kl. 18.00 - 20.00. Se aktuellt program för mer infomation.

Queerseminarierna är en mötesplats för alla som är interesserade och/eller arbetar aktivt med queerbegreppet i praktik, teori eller aktivism. 

Inga queerseminarier HT19.

Genuslunch

Tillsammans med Folkuniversitetet och Hava Skafferi & Salonger anordnar vi tre populärvetenskapliga genusluncher under terminens gång där forskare från Centrum föreläsninger om vitt skilda ämnen, samtidigt som gästerna intar lunch. Verksamheten finansieras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Biljetter måste köpas i förhand. 

Mer information om höstens genusluncher publiceras här i slutet av augusti 2019.

Feministisk stadsvandring

Vi vill att fler människor ska få möjlighet att lära sig om universitetsstaden Uppsala från ett feministiskt perspektiv och anordnar därför feministiska stadsvandringar.

Syftet med den feministiska stadsvandringen är att lyfta fram feministiska förkämpar som har levt och verkat i vår stad, samt visa upp platser som är eller har varit viktiga för jämställdhetskampen.

Datum 2019: 
8 mars
19 maj
(engelska)
15 september
13 oktobe
r (engelska)

Läs mer om de feministiska stadsvandringarna här 

Tack till Rådet för lika villkor vid Uppsala universitet som gjort den feministiska stadsvandringen möjlig.