Ny på Centrum för genusvetenskap

Centrum för genusvetenskap ligger på Villavägen 6, i Botaniska trädgården, bakom Orangeriet och i samma byggnad som Nordiska Afrikainstitutet. Använd Googlekartan för att hitta hit. Observera att undervisning sker både i Centrums egna lokaler samt i Engelska parkens lokaler.

Lokaler

Undervisning i form av seminarier och föreläsningar i mindre grupper sker oftast i Karin Westman Berg-rummet (KWB), Centrums egen undervisningslokal som ligger på nedervåningen i Afrikahuset, Villavägen 6. Större föreläsningar brukar ske i någon av Engelska parkens större salar: Eng 7/0042 och Eng 7/0043.

Notera att situationen med corona påverkar vilka undervisningslokaler som bokas. För att kunna hålla avstånd bokas under HT2020 större lokaler för undervisning som sker på campus. 

Kurslitteratur

Ett begränsat antal exemplar av kurslitteraturen finns på Karin Boye-biblioteket i Engelska parken.

Torsdagsseminarier

Torsdagsseminarierna hålls på Centrum, torsdagar kl. 13.15-15.00. Seminarierna är öppna för alla intresserade. Håll utkik på Studentportalen, kalendariet på vår hemsida eller Centrums Facebook-sida för aktuella datum!

Webben

Centrums hemsida, gender.uu.se, uppdateras kontinuerligt och via den kan du ta del av vår spännande och dynamiska forsknings- och utbildningsverksamhet. Håll speciellt utkik efter de seminarier, föreläsningar, konferenser och workshops som Centrum arrangerar och som du som genusvetarstudent också är varmt välkommen att ta del av.

Genusföreningen

2012 startade en genusförening vid Uppsala universitet som du som student kan gå med i. Läs mer om föreningen och hur du blir medlem.